V četrtfinale DP z drugega mesta

V četrtfinale DP z drugega mesta

V dvorani OŠ Stranje so bili uspešni tudi mladinci Calcit Volleyja, ki jih v letošnji sezoni prvič vodi Samo Belavič Pučnik. Za uvrstitev v četrtfinale so potrebovali tri tekme. V prvi so z 2:0 (14, 15) ugnali ACH Črnuče, v drugi pa so morali z 0:2 (-20, -14) priznati premoč Kostanjevice na Krki, ki se je kot prvouvrščena ekipa uvrstila v četrtfinale. V repasažu so nato Kamničani še drugič premagali Črnučane, ki so bili pred tem z 2:0 boljši od Kočevja. V odločilni tekmi za napredovanje je bilo 2:1 (-17, 14, 5) za kamniško ekipo.

Kamničani so v soboto gostili enega od turnirjev osmine finala mladinskega državnega prvenstva. V svoji prvi tekmi so v dvoboj s Črnučani krenili zelo motivirani in z učinkovito igro v napadu in borbenostjo v polju nadigrali nasprotnika. V drugem paru sta se pomerila Kostanjevica na Krki in MOK Kočevje. Prepričljivo boljši so bili igralci iz Kostanjevice na Krki.

Tretja tekma je bila med zmagovalcema prvih dveh tekem. Čeprav smo pričakovali izenačen dvoboj, do njega ni prišlo. Domači trener Samo Belavič Pučnik je poskušal z nekaterimi rotacijami v postavi, a tudi to ni prineslo želenega zasuka. Gostje so slavili z 2:0. V četrti tekmi, v kateri sta se pomerila poraženca uvodnih tekem, so prepričljivo zmago slavili Črnučani, kar je pomenilo, da se bosta za končno drugo mesto na turnirju in napredovanje v četrtfinale še enkrat pomerila Calcit Volley in ACH Črnuče.

V odločilni tekmi za napredovanje Kamničanom v uvodnem nizu igra nikakor ni stekla, Črnučani pa so naredili manj lastnih napak kot v prvi tekmi. Posledica je bil dobljen niz gostov. Odbojkarji Calcit Volleyja so vztrajali, odločneje so krenili v drugi niz in začeli delati razliko. Organizator igre Urban Blaževič je razigral vse igralce. Na sprejemu sta dobro delovala Aljoša Škorjanc in mladi Nik Mujanović. Blok je postal bolj čvrst, za kar sta poskrbela Rok Podbregar in kapetan Ambrož Poljanšek. Svoje je v polju dodal libero Marko Medved, korektor Matija Lakner pa je tudi počasi dodal svojo bero točk. V preostalih dveh nizih so domači le potrdili svojo premoč in tekmecem do konca drugega niza prepustili le 14 točk, v tretjem odločilnem nizu, ki se je igral do 15, pa so gostje zbrali le 5 točk. Proti koncu tekme je tako kot že na prejšnjih dveh tekmah priložnost dobil še Miha Okorn, ki ponujene priložnosti pridno izkorišča. Na turnirju so v ekipi pri domačih bili še: Nik Drnovšek, Vid Kališnik, Nejc Kutnar, Gaj Prah, Nik Štebe in Brin Tomc.

»Za igro in pristop na igrišču bi pohvalil prav vse igralce, ki so stopili na parket, na splošno pa celotno ekipo, ki je tudi z glasno podporo in navijanjem dvigovala ekipo v težkih trenutkih. Tudi tisti, ki tokrat niso stopili na parket, so prispevali svoj delež k rezultatu. Žal ta ekipa praktično nima skupnih treningov, tako da čisto vsem igralcem na tem turnirju nisem mogel dati priložnosti za igro, je pa pomembno da so vsi, ki jih imamo na seznamu, zraven,« je po napredovanju v četrtfinale državnega prvenstva dejal Samo Belavič Pučnik, trener mladinske ekipe Calcit Volleyja.

Izidi osmine finala mladincev

Trenutno ni razpisanih tekem.

Prihajajoče TEKME odbojke

KLUBSKA OPREMA

oprema 2016/17

Tekme v živo


Odbojkarski klub Kamnik
Cankarjeva 1A
1241 Kamnik
Slovenija

T: 01 831 92 10
F: 01 831 92 11
M: 041 753 460 Hribar Peter
E: calcit.volleyball@gmail.com

 

Odnosi z javnostmi
E: marketing.calcitvolley@gmail.com

Matična številka: 5235804000
Davčna številka : SI 95304177
Najdi na zemljevidu