Sobotni debi Hribarjeve ekipe

Sobotni debi Hribarjeve ekipe

Prihajajoča sobota v Kamniku ne bo le v znamenju narodnih noš, temveč tudi turnirja za pokal Kamnika, zdaj že tradicionalnega uvoda v novo odbojkarsko sezono. Na parket bodo stopili vsi trije kamniški prvoligaši, zanimiv pa je tudi seznam nasprotnikov.

Minuli teden sta - sicer še za zaprtimi vrati - prvič v letošnji sezoni tekmovalni utrip izkusili obe ženski članski ekipi Calcit Volleyja, ta konec tedna pa bodo gledalci lahko na delu videli tudi prvo moško kamniško ekipo. Slovenski podprvaki bodo na turnirju za pokal Kamnika gostili vedno neugodne odbojkarje Salonita ter lanskoletne prvake Mevze, Posojilnico Aich/Dob. Tekme bodo od 14. ure naprej v ŠD Kamnik, že ob 11. uri pa bo turnir za pokal Kamnika potekal tudi v dvorani OŠ Stranje. Na turnirju bodo nastopile ekipe Calcit Volley II, ATK Grosuplje in Triglav, za konec sobotno obarvane sobote pa bo prva ženska kamniška ekipa ob 18. uri v ŠD Kamnik gostila Mladost Zagreb.

Ker sta obe ženski ekipi prejšnji teden že odigrali prvi pripravljalni tekmi, z največjo nestrpnostjo sobotno dogajanje pričakujejo varovanci Aleša Hribarja. »Z izjemo Saša Štalekarja, ki je na pripravah slovenske reprezentance, so na treningih prisotni vsi igralci. Počasi bomo nekoliko zmanjšali obseg treninga in dali večji poudarek intenzivnosti, kar bo bolj prišlo do izraza v drugi polovici septembra. Do takrat bomo še vedno veliko pozornosti namenjali telesni pripravljenosti. Za zdaj fantje delajo vrhunsko in s te plati je vse v najlepšem redu,« je z delom svojih varovancev zadovoljen Aleš Hribar, ki bo v soboto debitiral v vlogi prvega trenerja.

Da je še vedno v ospredju telesna pripravljenost, je popolnoma razumljivo, kajti do novega leta Kamničane čaka veliko število tekem, tako v domačem prvenstvu kot v srednjeevropski ligi in pokalu Challenge, že konec decembra pa bo na sporedu prvi vrhunec sezone – zaključni turnir pokala Slovenije. »Drugo soboto v oktobru se bo pričelo državno prvenstvo, nekaj dni za tem srednjeevropska liga in konec novembra še pokal Challenge. Vmes bo potekalo pokalno tekmovanje, ki se bo tudi letos končalo konec decembra, tako da nas ponovno čakajo številne tekme, ko bo resnično potrebna tudi dobra telesna pripravljenost. Ker v letošnji sezoni ne bo več modre skupine, bo v rednem delu prvenstva pomembna prav vsaka tekma,« opozarja Hribar.

Trenutno pripravljenost bodo Kamničani testirali v soboto. »Načrtno do zdaj nismo odigrali nobene pripravljalne tekme. Vse, kar smo do zdaj igrali, je bilo med seboj, pa še to ni bila običajna igra. Za nas bosta obe sobotni tekmi v močno oteženih okoliščinah, saj ne popuščamo ne s fitnesom ne s stadionom, tako da bodo noge in roke še težke. Za oko igra, ki jo bomo v soboto prikazali, ne bo lepa, od igralcev pa bomo vsekakor zahtevali borbenost. V tem trenutku ne treniramo, da bi zmagovali na pripravljalnih tekmah, ampak delamo bolj na dolgi rok. Najbolj nam bo ta turnir prišel prav zato, da razbijemo enoličnost treningov.«

Željna kakovostnih pripravljalnih tekem sta tudi oba kamniška nasprotnika, ki sta se odzvala povabilu na turnir. »Rad bi se zahvalil Salonitu in Posojilnici Dob, da sta na telefonski klic oba trenerja takoj potrdila udeležbo na tem turnirju,« je še dodal novi trener Calcit Volleyja.

Spored ženskega turnirja
1. tekma: Calcit Volley II - ATK Grosuplje
2. tekma: ATK Grosuplje - Triglav Kranj
3. tekma: Calcit Volley II - Triglav Kranj
Začetek  ob 11.00 v športni dvorani OŠ Stranje.

Spored moškega turnirja
1. tekma: Calcit Volley – Salonit Anhovo
2. tekma: Salonit Anhovo – Posojilnica Aich/Dob

3. tekma:  Calcit Volley - SK Posojilnica Aich/Dob
Začetek ob 14.00 v ŠD Kamnik.

Dodatna tekma -  ženske
Calcit Volley - Mladost Zagreb
Začetek ob 18.00 v ŠD Kamnik.

 

Trenutno ni razpisanih tekem.

Prihajajoče TEKME odbojke

KLUBSKA OPREMA

oprema 2016/17

Tekme v živo


Odbojkarski klub Kamnik
Cankarjeva 1A
1241 Kamnik
Slovenija

T: 01 831 92 10
F: 01 831 92 11
M: 041 753 460 Hribar Peter
E: calcit.volleyball@gmail.com

 

Odnosi z javnostmi
E: marketing.calcitvolley@gmail.com

Matična številka: 5235804000
Davčna številka : SI 95304177
Najdi na zemljevidu