V soboto že prvi kamniški obračun

V soboto že prvi kamniški obračun

Odbojkarice prve ekipe Calcit Volleyja pod vodstvom Gregorja Rozmana vstopajo v četrti teden priprav na novo sezono. V soboto jih čaka prva letošnja preizkušnja, pomerile se bodo z drugo kamniško ekipo, ki bo teren najboljših v Sloveniji izkusila prvič.

Do začetka prvenstva Rozman načrtuje še osem do deset tekem, prva uradna tekma v sezoni pa bo 8. oktobra, ko se bodo v drugem krogu srednjeevropske lige pomerile z Mladostjo v Zagrebu. Tekma prvega kroga s Slavijo iz Bratislave je preložena, v domačem prvenstvu pa bodo v uvodnem krogu, 13. oktobra, gostovale v Šempetru v Savinjski dolini.

»Prvi del priprav, v katerem je bila največja pozornost na telesni pripravljenosti, je za nami. Zdaj počasi prehajamo bolj na igro z žogo, tehnično-taktične prvine, hkrati pa vzdržujemo to, kar smo v minulih tednih pridobili. Še vedno je veliko fitnesa pod vodstvom Gregorja Sobočana, v naslednjih dveh, treh tednih pa je pred nami najtežji del priprav. Povečalo se bo število treningov, saj bomo tudi dopoldne stopili v dvorano, potem pa se počasi približujejo tekme, ko telesna priprava ne bo več v ospredju,« je potek priprav opisal Gregor Rozman, trener odbojkaric Calcit Volleyja.  

»V soboto nas čaka prva pripravljalna tekma proti naši drugi ekipi. Za obe ekipi bo to več kot primeren začetek sezone in osebno se že veselim te tekme, saj bomo na delu videli praktično celotni ženski prvoligaški kamniški pogon,« se trener prve kamniške ekipe veseli sobotnega obračuna z varovankami Francija Obolnarja.

V letošnjem pripravljalnem ciklusu ima Rozman od prvega dne naprej na voljo vse igralke, na katere bo računal v nadaljevanju sezone. Za zdaj z izjemo sester Polone in Špele Marušič, Tine Kaker, Nine Kotnik in Anje Zorman drugih novink ni.

»Kolikor je po eni strani za tiste posameznice, ki so bile v reprezentanci, dobro, da so bile ves čas v stiku z žogo in bodo na začetek klubskih priprav prišle v tekmovalni formi, je po drugi strani za nas dobro to, da smo od prvega dne naprej v polni zasedbi. Na ta način smo se lahko hitreje spoznali in začutili pravi utrip, ki ga ekipa potrebuje. Drugih novink z izjemo zgoraj omenjenih ni, z nami pa trenira tudi Sara Valenčič, ki je zaprosila, če lahko pred angažmajem v tujini trenira z nami. To ustreza tudi nam, saj gre za kakovostno igralko, kar nam dviga raven treninga,« je še dejal Rozman.

Trenutno ni razpisanih tekem.

Prihajajoče TEKME odbojke

KLUBSKA OPREMA

oprema 2016/17

Tekme v živo


Odbojkarski klub Kamnik
Cankarjeva 1A
1241 Kamnik
Slovenija

T: 01 831 92 10
F: 01 831 92 11
M: 041 753 460 Hribar Peter
E: calcit.volleyball@gmail.com

 

Odnosi z javnostmi
E: marketing.calcitvolley@gmail.com

Matična številka: 5235804000
Davčna številka : SI 95304177
Najdi na zemljevidu