Začenjajo tudi Rozmanove varovanke

Začenjajo tudi Rozmanove varovanke

Prvi moški ekipi Calcit Volleyja, ki je s pripravami na novo sezono začela pred tednom dni, in drugi ženski ekipi, ki je v polnem pogonu od ponedeljka, se bo v četrtek pridružila še prva ženska kamniška ekipa. Varovanke Gregorja Rozmana se bodo popoldne zbrale na igrišču za odbojko na mivki Pod Skalco, v petek pa bo spremenjena kamniška zasedba s treningi nadaljevala v normalnem ritmu.

Slovenske državne in pokalne podprvakinje so po koncu minule sezone doživele številne spremembe. Kamniškega dresa ne bodo več nosile Maja Pahor, ki bo kariero nadaljevala na Poljskem, Tina Grudina, Ana Zaplotnik in Pia Blažič, ki so prestopile v GEN-I Volley, ter obe tujki, Bernarda Brčić in Ali Frantti. Po hudi poškodbi je z igranjem odbojke prenehala kapetanka Urška Igličar. Namesto njih bodo igrale sestri Špela in Polona Marušič iz Nove Gorice, Nina Kotnik iz Formule Formisa, Tina Kaker iz Luke Koper in Anja Zorman, lani igralka Zgornje Gorenjske.

»Dogovor je, da bosta letos Manja Jerala in Eva Zatković igrali za drugo ekipo, vendar bosta nekaj treningov opravili tudi s prvo ekipo, saj sta v fazi, ko bosta potrebovali čim večje število tekem. Zanimamo se še za eno igralko na položaju štirice, na ta način pa naj bi popolnili ekipo,« je o igralskem kadru dejal Gregor Rozman, ki bo tudi v letošnji sezoni vodil kamniške odbojkarice.

V zadnjih sezonah so Kamničanke z Novo KBM Branik krojile vrh slovenske ženske odbojke. Glede na številne okrepitve se bodo v letošnji boj podale tudi Novogoričanke. »Čeprav so se Novogoričanke zelo okrepile, mi pa smo izgubili številne igralke, nikakor ne bomo odstopili od boja za prvaka. Vedno je treba imeti visoko postavljene cilje. Za slovensko žensko odbojko je konkurenca vsekakor dobrodošla, želim pa si, da bi naša ekipa govorila predvsem na igrišču. Na igrišču se bo vse pokazalo, na njem se bodo odločale tekme,« od boja za najvišja mesta ne odstopa Rozman.

Tudi v prihajajoči sezoni odbojkarice Calcit Volleyja čaka veliko število tekem. Ob obeh domačih tekmovanjih bodo nastopile še v srednjeevropski ligi, žal način tekmovanja še ni znan, najverjetneje bo tudi letos turnirski, in pokalu Challenge. »Srednjeevropska liga je še neznanka, ampak to niti ni pomembno. Tako kot vsako leto bomo tekmovali na štirih frontah, tekem bo dovolj, pripraviti se moramo dobro in novo sezono začeti na polno.«

S prvimi pripravljalnimi tekmami bodo Kamničanke začele v začetku septembra, do takrat bodo v miru trenirale v domačem okolju. »Za razliko od zadnjih sezon bomo letošnjo praktično od prvega dne naprej z vsemi igralkami in to bi lahko bila prednost. Želim si, da bi nas čez celotno sezono krasil ekipni duh,« je pred četrtkovim začetkom priprav še dejal Rozman.

 

 

Trenutno ni razpisanih tekem.

Prihajajoče TEKME odbojke

KLUBSKA OPREMA

oprema 2016/17

Tekme v živo


Odbojkarski klub Kamnik
Cankarjeva 1A
1241 Kamnik
Slovenija

T: 01 831 92 10
F: 01 831 92 11
M: 041 753 460 Hribar Peter
E: calcit.volleyball@gmail.com

 

Odnosi z javnostmi
E: marketing.calcitvolley@gmail.com

Matična številka: 5235804000
Davčna številka : SI 95304177
Najdi na zemljevidu