Lana in Zala iz Prage z bronasto kolajno

Lana in Zala iz Prage z bronasto kolajno

Na srednjeevropskem prvenstvu v odbojki na mivki, ki se je končalo v soboto, sta odlično nastopili tudi odbojkarici Calcit Volleyja Lana Žužek in Zala Špoljarič, ki sta v kategoriji do 18 let slovenski izbrani vrsti priborili bronasto kolajno. Do zlate kolajne sta v kategoriji do 20 let prišla Rok Možič in Žiga Kumer, v kategoriji do 16 let pa Žan Zajc in Rok Bračko.

V kategoriji do 18 let sta Lana Žužek in Zala Špoljarič po tem, ko sta bili uspešni v kvalifikacijski skupini, v izločilnih bojih v četrtfinalu premagali Avstrijki Sofijo Sarić in Aido Mehić. Kamničanki sta v morali priznati premoč Eliške Tezzele in Markete Svozilove, zato pa sta v boju za tretje mesto premagali Madžarki Zito Divenyi in Zsofio Rethelyi z 2:0. Drugima dvema slovenskima predstavnicama, Katarini Bulc in Nini Zdešar, se ni uspelo prebiti iz skupine, saj sta izgubili obe tekmi.

Rok Možič in Žiga Kumer sta se v kategoriji do 20 let brez težav uvrstila v izločilne boje, nato pa sta, tako v polfinalu kot v finalu, z veliko mero borbenosti, zmagala. V polfinalu sta bila z 2:1 boljša od avstrijske naveze Laurenz Leitner in Theo Reiter, v velikem finalu pa sta, prav tako z 2:1, odpravila še Čeha Patrika Manasa in Jirija Sedlaka. Kaja Kersnik in Nika Bevc sta kot edini predstavnici v omenjeni kategoriji igrali v skupinskem delu in po enkrat zmagali in izgubili ter se z drugim mestom uvrstili v izločilne boje. V četrtfinalu sta bili zanju usodni Čehinji Karin Žolnerčikova in Šarlota Svobodova.

Za drugo slovensko zlato v Pragi sta poskrbela Žan Zajc in Rok Bračko, ki sta nastopila v kategoriji do 16 let in pometla s konkurenco. V skupinskem delu sta osvojila prvo mesto, nato pa slavila v polfinalu in tudi v finalu, v katerem sta bila z 21:15 in 21:6 uspešnejša od Čehov Vaclava Kurke in Ondreja Pohla.

Trenutno ni razpisanih tekem.

Prihajajoče TEKME odbojke

KLUBSKA OPREMA

oprema 2016/17

Tekme v živo


Odbojkarski klub Kamnik
Cankarjeva 1A
1241 Kamnik
Slovenija

T: 01 831 92 10
F: 01 831 92 11
M: 041 753 460 Hribar Peter
E: calcit.volleyball@gmail.com

 

Odnosi z javnostmi
E: marketing.calcitvolley@gmail.com

Matična številka: 5235804000
Davčna številka : SI 95304177
Najdi na zemljevidu