Štalekar upa na prvo reprezentančno SP

Štalekar upa na prvo reprezentančno SP

Selektor slovenske moške odbojkarske reprezentance Slobodan Kovač bo na pripravah za septembrsko svetovno prvenstvo v Italiji in Bolgariji računal na osemnajst igralcev, ki jih je uvrstil na svoj seznam. Na njem je tudi član Calcit Volleyja, Sašo Štalekar. 

Slovenski selektor Slobodan Kovač je na zbor moške članske reprezentance po pričakovanjih uvrstil tudi kamniškega blokerja Saša Štalekarja. Za reprezentanco je sicer že prvi sklop obveznosti, v evropski ligi pa se slovenska izbrana vrsta z le eno zmago nad Ukrajino ni najbolje odrezala. »Res je, da se v evropski ligi nismo pokazali v najboljši luči, ampak to je že za nami. Mislim, da smo se vseeno nekaj naučili in da nam bo to v prihodnje koristilo. Sam misli že usmerjam na prihajajoče svetovno prvenstvo. Zelo sem vesel, da me je selektor Kovač uvrstil na seznam, a borba za mesto v ekipi bo vseeno prisotna, saj je na seznamu pet blokerjev. Konkurenca je vedno dobrodošla, saj s tem bolj napreduješ. Kot vsake reprezentančne akcije do zdaj se tudi te zelo veselim in že komaj čakam, da se začne,« je povedal motivirani Štalekar.

Za Štalekarjem je dolga klubska sezona, le nekaj dni po zadnji finalni tekmi državnega prvenstva pa so ga že čakale obveznosti z reprezentanco. »Od poletja res nimamo veliko, ampak vseeno sem imel dovolj časa za počitek, regeneracijo in predvsem oddih od odbojke. Glava se je spočila in bo pripravljena za nove napore, ki sledijo.« Reprezentanti se bodo znova zbrali 16. julija v Kranjski Gori, do takrat pa trenirajo po individualnih programih. »Postopoma se že pripravljam, nekaj časa je še, a ti tedni gredo hitro mimo. Dobro bom izkoristil še zadnje dni, potem pa na pripravah začnemo od začetka,« o zadnjih prostih dneh pravi visoki Korošec.

Svetovno prvenstvo bosta med 12. in 30. septembrom skupaj gostili Italija in Bolgarija, v boj za naslov svetovnih prvakov pa se v družbi še 23 reprezentanc prvič do zdaj podajajo tudi slovenski odbojkarji. Ti so si svoj prvi nastop med svetovno elito zagotovili na lanskih kvalifikacijah v Ljubljani, potem ko so premagali Gruzijo, Latvijo, Portugalsko, Izrael in favorizirano Belgijo.

V prvem sklopu priprav bo naša izbrana vrsta odigrala pripravljalni tekmi z nemškimi varovanci našega nekdanjega selektorja Andrea Gianija, ki sicer niso med desetimi evropskimi državami, ki jih bomo lahko spremljali v Italiji in Bolgariji. Vrhunec priprav bo predstavljal močan mednarodni turnir, ki bo od 6. do 8. septembra potekal v Ljubljani, na njem pa bodo, ob Sloveniji, zaigrale še tri svetovne velesile, ZDA, Kanada in Iran.

Seznam slovenske reprezentance:

Podajalci: Dejan Vinčić, Gregor Ropret, Uroš Planinšič

Korektorja: Mitja Gasparini, Tonček Štern        

Srednji blokerji: Alen Pajenk, Jan Kozamernik, Sašo Štalekar, Matic Videčnik, Dane Mijatović     

Sprejemalci: Tine Urnaut, Klemen Čebulj, Alen Šket, Jan Klobučar, Jure Okroglič, Rok Možič  

Prosta igralca: Jani Kovačič, Urban Toman 

Trenutno ni razpisanih tekem.

Prihajajoče TEKME odbojke

KLUBSKA OPREMA

oprema 2016/17

Tekme v živo


Odbojkarski klub Kamnik
Cankarjeva 1A
1241 Kamnik
Slovenija

T: 01 831 92 10
F: 01 831 92 11
M: 041 753 460 Hribar Peter
E: calcit.volleyball@gmail.com

 

Odnosi z javnostmi
E: marketing.calcitvolley@gmail.com

Matična številka: 5235804000
Davčna številka : SI 95304177
Najdi na zemljevidu