Državni prvaki v mali odbojki

Državni prvaki v mali odbojki

Minula sobota je bila v dvorani OŠ Braslovče v znamenju odbojkarjev Calcit Volleyja, ki so na zaključnem turnirju v mali odbojki osvojili naslov slovenskega državnega prvaka. V finalu so varovanci Jureta Sitarja z 2:0 (17, 17) premagali domačine zaključnega turnirja, v polfinalu pa Maribor z 2:1 (15, -19, 17).

V kamniškem klubu so sedem let čakali na naslov državnega prvaka v mlajših kategorijah. Leta 2011 je to v mali odbojki za deklice uspelo Živi Cof, v istem letu pa je z dečki v mini odbojki slavil še Jure Sitar. Sitar je v soboto ponovil uspeh še z odbojkarji iz male odbojke, visoke uvrstitve kamniških ekip v mlajših selekcijah pa so samo dokaz, da v Calcit Volleyju tudi z najmlajšimi delajo odlično.

Že polfinalno tekmo z Mariborčani so mladi Kamničani začeli odlično, saj so že uvodoma prišli do visoke prednosti (9:3), ki so jo do konca niza le še povečali. Tudi druga kamniška postava se je dobro borila z vsaj za glavo višjimi mariborskimi odbojkarji, vendar to ni bilo dovolj za končno zmago. V tretjem nizu je spet zaigrala prva kamniška postava, ki je bila boljša v vseh elementih igre in s prepričljivo zmago Calcit Volley popeljala v veliki finale.

Na drugi strani mreže so jim nasproti stali domači odbojkarji, ki so v polfinalu z 2:1 (22, -22, 22) premagali Ljubljano Volley in ki, tako kot Kamničani, letos še niso izgubili tekme. Toda proti razpoloženim Sitarjevim varovancem so bili tudi Braslovčani nemočni. Pod vodstvom Mihe Okorna so v prvem nizu nasprotnikom prepustili le 17 točk. Dobro igro je nadaljevala tudi druga kamniška ekipa, v kateri je bil v napadu nezaustavljiv Domen Stele, tako da so Kamničani prišli do naslova državnega prvaka Slovenije.

»Letos je naša selekcija male odbojke res prevladovala skozi celotno sezono, saj imamo v svoji ekipi resnično izven serijskega igralca Miho Okorna, ki je opravil veliko delo. Toda, ker je odbojka kolektivni šport, so za uspeh zaslužni tudi drugi. V ekipi je kar nekaj igralcev, ki so zelo blizu Mihi, tako da ta selekcija igralcev letnika 2005 resnično veliko obeta. Zdaj bo pomembno le, da se bo z njimi pravilno delalo in jih usmerjalo. Za zdaj so trenirali le trikrat tedensko, druge ekipe, ki so bile v finalu, trenirajo po štirikrat na teden, in že zato je uspeh toliko večji. Zasluge za naslov gredo v prvi vrsti igralcem, pa tudi staršem, ki jih pri njihovem delu podpirajo. Želim si, da v Kamnik pride pravi trener, ki bo znal voditi te mlade nadarjene igralce,« je po osvojenem naslovu dejal Jure Sitar, ki je za zdaj edini kamniški trener z dvema lovorikama v mlajših selekcijah, vprašanje pa je, ali jih bo zaradi službenih obveznosti še vodil.

Za Calcit Volley so igrali: Miha Okorn, Gregor Frece, Luka Blazevič, Enej Sladič, Domen Stele, Marcel Kotnik, Jakob Drolc, Jaša Skvarča, Gašper Babnik, Miha Škrinjarič, Jaka Albič in Maj Koncilija.

Trenutno ni razpisanih tekem.

Prihajajoče TEKME odbojke

KLUBSKA OPREMA

oprema 2016/17

Tekme v živo


Odbojkarski klub Kamnik
Cankarjeva 1A
1241 Kamnik
Slovenija

T: 01 831 92 10
F: 01 831 92 11
M: 041 753 460 Hribar Peter
E: calcit.volleyball@gmail.com

 

Odnosi z javnostmi
E: marketing.calcitvolley@gmail.com

Matična številka: 5235804000
Davčna številka : SI 95304177
Najdi na zemljevidu