Starejši dečki tretji v Sloveniji

Starejši dečki tretji v Sloveniji

Do novega velikega uspeha so prišli starejši dečki Calcit Volleyja, ki so na zaključnem turnirju v Kanalu osvojili tretje mesto. V polfinalu so sicer z 0:2 (-15, -18) morali priznati premoč domačemu Salonit Anhovemu, poznejšemu državnemu prvaku, v tekmi za tretje mesto pa so premagali Maribor z 2:1 (-18, 19, 13). Starejše deklice Calcit Volleyja so državno prvenstvo končale na osmem mestu. V soboto, 26. maja, se bodo na zaključnem turnirju v Braslovčah za naslov državnega prvaka podali še kamniški odbojkarji v mali odbojki.

V polfinalnem obračunu zaključnega turnirja so se Kamničani morda preveč ustrašili domačinov, ki so jih v letošnji sezoni že dvakrat premagali. Varovanci Jureta Sitarja se nikakor niso mogli sprostiti, največ težav pa so imeli na sprejemu, saj so v dveh nizih Kanalci več kot deset točk dosegli prav iz začetnega udarca. »To pa je bilo odločno preveč, da bi lahko ogrozili razpoložene domačine, ki so resda naredili tudi nekaj lastnih napak, a jih nismo znali izkoristiti,« je o razlogu za poraz na tekmi s Kanalci dejal kamniški trener Jure Sitar.

V drugi polfinalni tekmi je Panvita Pomgrad nekoliko nepričakovano z 2:1 (13, -18, 13) premagala Maribor, ki je pred začetkom turnirja veljal za prvega favorita. Kamničani se jih v tekmi za tretje mesto vseeno niso ustrašili. V prvem nizu so povedli s 14:11, nato pa spet popustili na sprejemu ter niz dokaj gladko izgubili. V drugem nizu je Sitar nekoliko spremenil prvo šesterko, ki je uspešno zaustavljala mariborske napade in prav ta rotacija je pripeljala do zmage s 25:19. V tie-breaku si do menjave strani nobena ekipa ni priigrala večje prednosti, nato pa so Mariborčani povedli z 10:7. Po polminutnem odmoru so Kamničani zaigrali na vse ali nič, najprej izenačili izid, v napeti končnici pa prišli do zmage s 15:13 in končnega tretjega mesta.

»Iskrene čestitke igralcem, ki so si skozi celotno sezono to tudi zaslužili. Čeprav imamo proti drugim ekipam na zaključnem turnirju, ki so trenirale štiri do petkrat tedensko, za sabo manj treningov, saj smo trenirali le dva do trikrat tedensko, smo trdo delali in prepričan sem, da ta generacija še ni rekla svoje zadnje besede. Vse pohvale si zaslužijo tudi starši, ki so nam ves čas stali ob strani in zaupali v moje delo. Ker sem pred kratkim zamenjal službo, je to verjetno moja zadnja sezona v klubu, vendar fantom želim, da bodo še naprej vztrajali v tem čudovitem športu,« je po velikem uspehu svojih varovancev dejal Jure Sitar.

V tekmi za prvo mesto je Salonit Anhovo s 3:1 (-20, 18, 11, 16) premagal Panvit Pomgrad.

Za starejše dečke Calcit Volleyja so igrali: Nik Drnovšek, Nik Mujanovič. Miha Okorn, Mark Uršič, Žan Uršič, Aleks Bogataj, Luka Verč, Gregor Frece, Matic Lavtar, Žiga Koncilja, Mark Dolžan, Tevž Kruhar in Anže Pančur.

Trenutno ni razpisanih tekem.

Prihajajoče TEKME odbojke

KLUBSKA OPREMA

oprema 2016/17

Tekme v živo


Odbojkarski klub Kamnik
Cankarjeva 1A
1241 Kamnik
Slovenija

T: 01 831 92 10
F: 01 831 92 11
M: 041 753 460 Hribar Peter
E: calcit.volleyball@gmail.com

 

Odnosi z javnostmi
E: marketing.calcitvolley@gmail.com

Matična številka: 5235804000
Davčna številka : SI 95304177
Najdi na zemljevidu