Priprave na sezono 2018/19 so že stekle

Priprave na sezono 2018/19 so že stekle

Odbojkarice Calcit Volleyja so v minuli sezoni državno prvenstvo končale na drugem mestu, druge pa so bile tudi v pokalnem tekmovanju, medtem ko se jim v srednjeevropski ligi ni uspelo uvrstiti na zaključni turnir. V klubu so z uvrstitvami zadovoljni, predvsem ob koncu sezone so dekleta namreč imela precejšnjo smolo s poškodbami, ki so jim preprečile bolj enakovreden boj z Novo KBM Branikom za naslov državnih prvakinj. V prihodnjo sezono, na katero so se že začele pripravljati, bodo krenile z nekoliko spremenjeno zasedbo.

Z izjemo reprezentantk Tine Grudine, Pie Blažič in Katje Mihalinec, obeh tujk, Annelise Frantti in Bernarde Brčić, ter poškodovanih Urške Igličar in Maje Pahor, ki je zaključek sezone izpustila zaradi zdravstvenih težav, se kamniške odbojkarice že pripravljajo na novo sezono. V tej naj bi neuradno srednjeevropska liga spet potekala po ligaškem sistemu, kar pomeni, da Kamničanke in Mariborčanke ne bi igrale rednega dela državnega prvenstva. Za zdaj neznana ostaja postava Calcitovk za prihajajočo sezono. Uradno je zaenkrat le, da bo zanje v novi sezoni zaigrala mlada Nina Kotnik.

»O srednjeevropski ligi težko karkoli rečem, prav tako o igralskem kadru. Za zdaj vem le to, da smo se že začeli pripravljati na novo sezono. Seveda brez reprezentantk, s tistimi, ki so ostale, pa smo že začeli s pripravami na novo sezono. Zdaj imamo več časa, da več pozornosti namenjamo individualnim zadevam, skušamo popravljati tehniko, skratka, delamo na tistih stvareh, za katere med sezono ni časa,« je po torkovem treningu dejal Gregor Rozman, trener kamniških odbojkaric.

Za Kamničanke se minula sezona ni začela najbolj posrečeno, saj z ameriško organizatorko igre Amando Peterson niso imeli srečne roke pri izbiri, zato pa je svojo priložnost na najboljši možni način izkoristila Eva Pogačar, ki je dokazala, da se nanjo v prihodnje lahko resno računa. Sredi sezone je nato prišla hrvaška reprezentantka Bernarda Brčić, pozneje pa se je ekipi pridružila še Annelise Frantti na mestu sprejemalke. Ko je že kazalo, da bi v boju za naslov državnih prvakinj lahko bile konkurenčne Novi KBM Braniku, so jim jo zagodle poškodbe. Naprej je sezono končala Maja Pahor, za njo še kapetanka Urška Igličar, v petem nizu prve finalne tekme končnice se je poškodovala še Franttijeva. 

»Nima smisla objokovati izgubljene priložnosti. Minula sezona je bila za vse nas ena dobra šola, ena dobra lekcija, da smo videli, kje smo naredili napake in kje bomo morali biti boljši, bolj konkurenčni in se v določenih trenutkih drugače obnašati, da bi novo sezono morda končali mesto višje. Navkljub vsemu moramo biti na koncu s sezono zadovoljni. Pri meni so sicer občutki še vedno mešani, saj sem prepričan, da bi lahko iztržili tudi kaj več. Ampak saj pravim, za zamujenimi priložnostmi ne smemo žalovati. Iz tega se moramo kaj naučiti, potegniti ven najboljše in iti v sezono še bolj zavzeto,« je dobre tri tedne po zadnji finalni tekmi končnice državnega prvenstva dejal Rozman.

Grenak priokus, da so bile letos Mariborčanke premagljive, ostaja, vendar brez tistih mnogih »čejev«, ki so se pojavili ob koncu sezone. »Res je bilo veliko 'čejev', ampak to je šport. Če pogledamo nazaj, je bila Nova KBM Branik boljša in je zasluženo prišla do naslova državnih prvakinj. Mislim, da je neproduktivno razglabljati, kaj bi bilo, če bi bilo. Dejstvo pa je, da smo ne glede na vse težave imeli svoje priložnosti, ki jih nismo izkoristili. Občutek imam, da nismo izvlekli maksimuma, ki smo ga bili sposobni.«

Morda je bilo v boju za naslov državnih prvakinj ključno to, da so Mariborčanke imele v svojih vrstah več igralk, ki so že osvajale lovorike, medtem ko je bilo v kamniški ekipi veliko igralk, ki so sploh prvič igrale v finalu državnega prvenstva. »Tehtnica je bila zagotovo na strani mariborske ekipe, kajti v boju za naslov državnega prvaka izkušnje igrajo pomembno vlogo. V tem pogledu so bile Mariborčanke v prednosti in so te svoje izkušnje ter dejstvo, da so v podobni sestavi že nekaj let, na najboljši možni način tudi unovčile. Skratka, dokazale so, da so bile letos najboljše.«

Krivično bi bilo ob koncu sezone govoriti le o Calcit Volleyju in Novi KBM Braniku, kajti tudi nekateri drugi klubi so bili bolj konkurenčni kot prejšnja leta. »Strinjam se, da je bila liga letos bolj konkurenčna kot leto ali dve nazaj, težko pa je reči, ali je bila to posledica dviga kakovosti drugih ekip ali manjšega padca prvih dveh ekip. Mislim, da je šlo kar za mešanico obojega, veseli pa dejstvo, da je liga izenačena, da so tekme nepredvidljive in da je kanček več negotovosti,« je še dejal Rozman.

Napisal: Miha Štamcar

Foto: Klemen Brumec

 

 

 

Trenutno ni razpisanih tekem.

Prihajajoče TEKME odbojke

KLUBSKA OPREMA

oprema 2016/17

Tekme v živo


Odbojkarski klub Kamnik
Cankarjeva 1A
1241 Kamnik
Slovenija

T: 01 831 92 10
F: 01 831 92 11
M: 041 753 460 Hribar Peter
E: calcit.volleyball@gmail.com

 

Odnosi z javnostmi
E: marketing.calcitvolley@gmail.com

Matična številka: 5235804000
Davčna številka : SI 95304177
Najdi na zemljevidu