Wiese usoden za Kamničane

Wiese usoden za Kamničane

Odbojkarji Calcit Volleyja so v finalu srednjeevropske lige v Pliberku morali priznati premoč domači ekipi Posojilnica Aich/Dob, ki je zmagala s 3:1 (22, -19, 20, 17). Slovenski podprvaki so tako osvojili drugo mesto, kar je do zdaj njihov največji uspeh v tem tekmovanju. V soboto, 17. marca, se bodo Kamničani v tretjem krogu modre skupine 1. DOL za moške v dvorani Tivoli pomerili z ACH Volleyjem.

Calcit Volley – Posojilnica Aich/Dob  1:3 (-22, 19, -20, -17)

Pliberk – Športna dvorana v Pliberku, gledalcev 1000, sodnika: Rajković (Avstrija), Mezöffy (Madžarska).

Calcit Volley: Pereira 17, Hribar (L), Golob (L), Novljan 8, Ratek, Gil, Vidmar 17, Okroglič 6, Štalekar, Kvas 1, Lakner 6, Kotnik, Štembergar Zupan, Lazar. Trener: Gašper Ribič.

Posojilnica Aich/Dob: Siewierski, Petraš 4, Hruška 4, Krol 12, Steiner (L), Michel 13, Vuorinen 3, Rainer, Pušnik 4, Kremer, Wiese 28, Koncilja 7. Trener: Matjaž Hafner.

Kamničani, ki so se po petkovi zmagi nad ACH Volleyjem prvič uvrstili v finale srednjeevropske lige, so v rednem delu tekmovanja morali priznati premoč Posojilnici Aich/Dob. Ekipa, ki jo vodi Matjaž Hafner, je bila pred svojimi navijači boljša s 3:2, zmage pa se je veselila tudi v današnjem finalnem obračunu, tudi zahvaljujoč težavam s poškodbami v kamniški ekipi, ki ji ni uspelo zaustaviti Poljaka Lukasza Wieseja, najboljšega igralca tekme. V tekmi za tretje mesto je ACH Volley s 3:1 (23, -19, 21, 19) premagal Mladost iz Zagreba.

V prvi niz so bolje krenili kamniški odbojkarji, ki so s točko Žana Novljana na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo treh točk. Sledilo je obdobje slabše igre gostov iz Kamnika, ki niso najbolje sprejemali začetnih udarcev domače ekipe, ki je z delnim izidom 6:1 povedla z 11:10. Po polminutnem odmoru Gašperja Ribiča so se gostje vrnili v igro in ob drugem tehničnem odmoru vodili z dvema točkama prednosti, toda po dveh zaporednih napakah Kamničanov so Dobljani prišli do novega vodstva (20:18), ki so ga, predvsem po zaslugi Poljaka Lukasza Wieseja, ki je v prvem nizu dosegel devet točk, ohranili do konca. Ob ne ravno prepričljivem sprejemu so imeli Kamničani vse preveč težav tudi v napadu, kjer sta bila Primož Vidmar in Maxson Pereira preveč osamljena.

Tudi drugi niz se je za Calcit Volley začel obetavno, saj so na servis Tineta Kvasa zaostanek dveh točk spremenili v vodstvo s 6:2, prednost štirih točk pa so imeli tudi ob prvem tehničnem odmoru. Vendar nadaljevanje ni bilo več tako uspešno, Kamničani so spet padli na sprejemu, kar so domačini izkoristili in na deseti točki izid izenačili, a so bili ob drugem tehničnem odmoru z dvema točkama vseeno v prednosti slovenski podprvaki, ki so na servis Jureta Laknerja domačinom pobegnili na tri točke (19:16), razpoloženi Primož Vidmar pa je poskrbel za plus štiri v korist Calcit Volleyja (21:17). Na servis Tineta Kvasa so Kamničani dosegli še tri točke, za izenačenje v nizih pa so z lastno napako poskrbeli kar domači odbojkarji.

Na začetku tretjega niza sta se ekipi menjavali v vodstvu, s točko prednosti pa so na prvi tehnični odmor odšli domačini, ki so po njem povedli z 10:8. Ob Wiseju je bil v domači ekipi v napadu nezaustavljiv še David Michel, prav omenjeni dvojec pa je imel največ zaslug, da je pred vstopom v končnico niza Posojilnica Aic/Dob vodila z 21:18. S tem pa težav za Kamničane, ki so bili premalo prodorni v napadu, še ni bilo konec, kajti domačini so prišli do kar petih zaključnih žog za vodstvo z 2:1 v nizih. Izkoristili so drugo.

Tudi začetek drugega niza je bil izenačen, spet pa so ob prvem tehničnem odmoru vodili varovanci Matjaža Hafnerja. Podobno kot v tretjem nizu so tudi v četrtem Dobljani prvi prišli do malce občutnejše prednosti (12:9), ki je do drugega tehničnega odmora narastla na šest točk. Očitno je utrujenost naredila svoje, kajti trener Gašper Ribič tudi danes ni mogel računati na poškodovane Saša Štalekarja, Andreja Štembergar Zupana in Domna Kotnika, še vedno pa posledice poškodbe čuti Primož Vidmar. Vse to je vplivalo na igro kamniških odbojkarjev, ki se niso več vrnili v igro, toda tudi končno drugo mesto predstavlja največji uspeh Calcit Volleyja v srednjeevropski ligi.

Izjava po tekmi

Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja: »Borili smo se po svojih najboljših močeh, je pa res, da je bila na drugi strani izredno razpoložena domača ekipa. Poskušali smo vse, da bi prišli do zmage, vendar so bili domačini boljši od nas. Fantje si zaslužijo čestitke za največji uspeh kluba v srednjeevropski ligi, s turnirjem pa smo lahko v celoti zadovoljni, saj smo v petek z dobro igro premagali ACH Volley, kar je dobra popotnica za nadaljevanje sezone.«

Napisal: Miha Štamcar

Foto: Klemen Brumec

 

 

 

 

Trenutno ni razpisanih tekem.

Prihajajoče TEKME odbojke

KLUBSKA OPREMA

oprema 2016/17

Tekme v živo


Odbojkarski klub Kamnik
Cankarjeva 1A
1241 Kamnik
Slovenija

T: 01 831 92 10
F: 01 831 92 11
M: 040/978 070 Vrhovnik Špela
E: calcit.volleyball@gmail.com


Odnosi z javnostmi
E: marketing.calcitvolley@gmail.com

Matična številka: 5235804000
Davčna številka : SI 95304177
Najdi na zemljevidu