V Hočah potrditi dobro formo

V Hočah potrditi dobro formo

V sredo so odbojkarji Calcit Volleyja v tekmi 15. kroga 1. DOL za moške po 76 minutah igre premagali okrepljeni GEN-I Volley s 3:0. Predvsem je bilo pomembno, da varovanci Gašperja Ribiča v svoji igri niso imeli velikih padcev, kar je dobra napoved pred nadaljevanjem sezone. Že v petek ob 19. uri kamniško četo v Hočah čaka nova preizkušnja v domačem prvenstvu, v katerem so trenutno četrti.

Z izjemo sredine drugega niza, ko so gostje iz Nove Gorice držali korak z njimi, kamniški odbojkarji v sredo niso imeli večjih težav pri vpisu vseh treh točk. Zmage jim ni preprečilo niti dejstvo, da sta bila na drugi strani mreže nekdanja slovenska reprezentanta Alan Komel in Saša Gadnik, je pa res, da ni igral Andraž Paliska. Ne glede na to so Kamničani prikazali igro, ki pred nadaljevanjem sezone vsekakor veliko obeta; ob dobrem sprejemu so bili učinkoviti tudi v napadu, bloku in na servisu.

»Čeprav je v drugem nizu prišlo do manjšega padca, smo se hitro pobrali in nato niz mirno pripeljali do njegovega konca. Moramo biti zadovoljni z zmago s 3:0, kajti na drugi strani je bilo kar nekaj izkušenih igralcev. Vendar je ta tekma že preteklost, kajti že v petek je pred nami nova tekma, ki jo bomo morali dobiti,« se je Gašper Ribič, trener kamniških odbojkarjev, dotaknil sredinega obračuna z Novogoričani.

Hoče, naslednji nasprotnik Calcit Volleyja, so v sredo na gostovanju v Kanalu sicer izgubile, a so bile v vseh treh nizih zelo blizu trenutno drugouvrščeni ekipi državnega prvenstva. Z novim trenerjem Iztokom Kšelo bodo v svoji dvorani še kako nevarne.

»Zagotovo je Kšela prinesel določene spremembe v njihovo igro, tudi dodatno motivacijo, pa tudi sicer so Hoče doma vedno nevarne, tako da bomo morali prikazati še boljšo igro kot v sredo, če se bomo domov želeli vrniti z zmago. Ali je naša forma resnično v vzponu, bo deloma odgovorila prav petkova tekma. Želim si, da vse tri nize odigramo na visoki ravni, in ko je tako, se nam ni treba bati nobene ekipe. Upam, da gremo v pravo smer, in da bomo držali to kontinuiteto,« je povedal Ribič, ki opozarja, da do konca sezone lahkih tekem za njegovo ekipo ne bo več.

V rednem delu državnega prvenstva Kamničane po Hočah čaka še eno težko gostovanje, tokrat v Murski Soboti, nato pa bodo doma gostili Maribor. V primeru treh zmag je drugo mesto še dosegljivo, vendar bodo morali ob tem upati, da bodo Kanalci, ki morajo igrati še s Triglavom in Črnučami v gosteh ter ACH Volleyjem doma, v preostalih treh tekmah izgubili najmanj štiri točke.

»Vsaka tekma bo pomembna, kajti borimo se za čim boljše izhodišče v modri skupni, kjer bo vsaka tekma odločala, s katerega mesta bomo začeli končnico. Veliko popravnih izpitov ne bo več, verjamem pa, da smo se iz vseh porazov in zmag kaj naučili in da bomo to prenesli tudi na igrišče,« je še pred gostovanjem v Hočah dejal Ribič.

V petek bosta ob tekmi v Hočah igrali še ekipi Črnuč in Maribora, GEN-I Volley bo gostili Panvito Pomgrad, Kranjčane pa čaka obračun s Kanalci. ACH Volley in Krka bosta svojo tekmo odigrala v sredo, 21. februarja.

Pari 15. kroga v 1. DOL za moške

Petek, 9. februar: Hoče – Calcit Volley (VŠD Hoče, 19:00), Črnuče – Maribor (ŠD Tivoli, 20:00), sobota, 10. februar: GEN-I Volley – Panvita Pomgrad (Mestna dvorana Nova Gorica, 14:00), Triglav Kranj – Salonit Anhovo (ŠD Planina, 18:00), sreda, 21. februar: ACH Volley – Krka.

Napisal: Miha Štamcar

Foto: Klemen Brumec

Trenutno ni razpisanih tekem.

Prihajajoče TEKME odbojke

KLUBSKA OPREMA

oprema 2016/17

Tekme v živo


Odbojkarski klub Kamnik
Cankarjeva 1A
1241 Kamnik
Slovenija

T: 01 831 92 10
F: 01 831 92 11
M: 040/978 070 Vidmar Špela
E: calcit.volleyball@gmail.com

 

Odnosi z javnostmi
E: marketing.calcitvolley@gmail.com

Matična številka: 5235804000
Davčna številka : SI 95304177
Najdi na zemljevidu