Brez poraza do tretjega mesta

Brez poraza do tretjega mesta

Kadetska ekipa Calcit Volleyja se je v soboto udeležila močnega turnirja v Ljubljani, na katerem je sodelovalo osem ekip, ki so vse uvrščene v A ligo kadetskega državnega prvenstva. V konkurenci Braslovč, Maribora, Kostanjevice na Krki, ACH Črnuč I, ACH Črnuč II, Brezovice in Panvite Pomgrada so kamniški odbojkarji na koncu osvojili tretje mesto, čeprav na turnirju niso izgubili tekme.

Ekipe na ljubljanskem turnirju so bile razdeljene v dve skupini. Kamničani so igrali proti vrstnikom iz prve ekipe Črnuč, Braslovčam in Mariboru. Na prvi tekmi turnirja so se pomerili z domačini turnirja. Prvi niz so s 25:18 dobili Črnučani, v drugem pa so bili s 25:21 boljši Kamničani. Ker sta se igrala le dva niza, je bil izid tako neodločen. Tudi proti Braslovčam so varovanci Jureta Sitarja tekmo začeli v postavi Urban Blaževič, Rok Podbregar, Ambrož Poljanšek, Nik Štebe, Aljoša Škorjanc, Marko Medved in Nik Drnovšek. V tej zasedbi so prvi niz dobili, v drugem pa je namesto podajalca Štebeta v igro vstopil Nik Mujanonovič, prostega igralca Drnovška je zamenjal Brin Tomc, blokerja Podbregarja pa Gaj Prah. Tudi v tej zasedbi pa so bili kamniški odbojkarji boljši. Z dobro igro so Kamničani nadaljevali tudi v dvoboju z Mariborčani, ki so jo spet odigrali v dveh različnih postavah, tekmo pa so dobili z 2:0. Tako je o prvem mestu v skupini odločal količnik osvojenih in izgubljenih točk, kjer pa so bili vrstniki s Črnuč uspešnejši za dve točki.

Odbojkarji Calcit Volleyja so se tako v svoji zadnji tekmi na turnirju pomerili s Panvito Pomgradom za končno tretje ali četrto mesto. V prvem nizu so ob nekoliko slabšem sprejemu in težavah s servisom Sobočanom morali priznati premoč. Toda v drugem nizu so Kamničani strnili svoje vrste, namesto Podbregarja je v igro vstopil Prah, igrali pa so še Blaževič, Štebe, Medved, Poljanšek, Škorjanc in Drnovšek. Z boljšo igro v vseh elementih igre so slavili s 25:18, po notah kamniške ekipe pa je potekal tudi tie-break. Čeprav na turnirju niso izgubili nobene tekme, so Kamničani turnir končali na tretjem mestu.

»Svoje igralce moram pohvaliti za njihov pristop, saj so si prav na vsaki tekmi želeli zmage. Vse pohvale si zaslužijo tudi igralci, ki so do zdaj v letošnji sezoni igrali nekoliko manj. Svojo priložnost so zelo dobro izkoristili in samo potrdili, da ta generacija še ni rekla zadnje besede v letošnji sezoni, čeprav se je uvrstila v A ligo. Tudi ta turnir je pokazal, da lahko enakovredno igramo proti vsaki ekipi v Sloveniji,« je svoje varovance pohvalil Jure Sitar, trener kadetske ekipe Calcit Volleyja, ki bo svoj prvi turnir v A ligi igrala 21. januarja, ko bodo v Kostanjevici ob Krki ob domači ekipi igrali še s kranjskim Triglavom. V zahodni skupini A lige so še Brezovica, KekoOprema Žužemberk in Salonit Anhovo.

 

Trenutno ni razpisanih tekem.

Prihajajoče TEKME odbojke

KLUBSKA OPREMA

oprema 2016/17

Tekme v živo


Odbojkarski klub Kamnik
Cankarjeva 1A
1241 Kamnik
Slovenija

T: 01 831 92 10
F: 01 831 92 11
M: 040/978 070 Vrhovnik Špela
E: calcit.volleyball@gmail.com


Odnosi z javnostmi
E: marketing.calcitvolley@gmail.com

Matična številka: 5235804000
Davčna številka : SI 95304177
Najdi na zemljevidu