Kapetan verjame v uspeh v Kanalu

Kapetan verjame v uspeh v Kanalu

Odbojkarji Calcit Volleyja bodo po domači zmagi v uvodnem krogu 1. DOL za moške, ko so s 3:0 premagali Krko, v soboto prvič gostovali. Pot jih bo vodila v Kanal, kjer se bodo ob 19. uri pomerili z domačim Salonitom. Kanalci so, podobno kot Kamničani, v prvem krogu slavili, v lokalnem obračunu so prav tako brez izgubljenega niza premagali GEN-I Volley. Andrej Štembergar Zupan, kapetan kamniške ekipe, si želi, da bi s soigralci tudi v soboto nadaljevali zmagovito serijo.

Da bo dolga klop tudi v letošnji sezoni eno močnejših orožij Calcit Volleyja, je potrdila že tekma z Novomeščani, saj Andrej Štembergar Zupan ni niti enkrat stopil na parket kamniške športne dvorane, kljub temu pa so slovenski pokalni zmagovalci prišli do gladke zmage.

»Recimo, da ima naš trener Gašper Ribič zaradi tega sladke skrbi, kar je zagotovo veliko bolje, kot da bi imel na voljo premalo igralcev. Vendar je bilo tako tudi lani, a so nam jo takrat poškodbe pošteno zagodle, tako da je bila naša dolga klop proti koncu sezone vse krajša. Upam, da bomo zdravi skozi vso sezono in da bo tudi naš trener 'odrotiral' tako kot on zna. V soboto se je pokazalo, da igralci, ki ob koncu lanske sezone prav zaradi težav s poškodbami niso dobili veliko priložnosti - Primož Vidmar je imel recimo težave s prstom, Jure Okroglič pa z gležnjem – prav tako igrajo odlično in proti Krki nismo imeli večjih težav. Mislim, da je pred nami lepa sezona, če bomo še naprej delali tako dobro,« je bil z zmago proti Krki zadovoljen Štembergar Zupan.

Z zmago proti Krki so Kamničani nadaljevali zmagovito serijo, ki so jo začeli na prvem turnirju srednjeevropske lige v Zwettlu, kjer je bil Andrej Štembergar Zupan na vseh treh tekmah med najboljšimi igralci svoje ekipe. Za razliko od prvenstvene tekme s Krko, kjer Ribič ni mogel računati le na Jureta Laknerja, je turnir v Avstriji odigrala praktično le osmerica.

»V Avstrijo smo odšli brez Domna Kotnika in Jureta Laknerja, ki še vedno ne more igrati, tako da smo vse tri tekme morali odigrati bolj ali manj isti igralci. Menjala sta se le Tine Kvas, ki je igral na prvi tekmi, na drugih dveh pa je bil v igri Radoslav Gil, to pa je bilo bolj ali manj vse. Ampak smo tudi to prebrodili. Za nas so bile to zelo pomembne tekme, saj so bile prve uradne v letošnji sezoni, samim sebi pa smo potrdili, da smo na pravi poti, za nameček pa smo osvojili še pomembne točke v boju za uvrstitev na zaključni turnir,« se je prvih devetih osvojenih točk v srednjeevropski ligi dotaknil kapetan Calcit Volleyja, ki ga v soboto čaka do zdaj najtežji obračun v letošnji sezoni.

»Salonit je zagotovo močnejši, kot je bil lani. S prihodom Basanežeta, čeprav nekaj časa ni igral, so veliko pridobili, novinca sta potem še Srb Djordje Ilić in Sergej Drobnič. Dve prijateljski tekmi smo z njimi letos že igrali, ki pa nista bili ravno realni pokazatelj razmerja moči, tako da bomo v soboto videli, kje oboji sploh smo. Glede na to, da gre šele za začetek sezone, ne bo nobenih pritiskov, vendar če bomo igrali svojo igro, predvsem pa, če se bomo ukvarjali sami s sabo, lahko pričakujemo novo zmago,« je o pričakovanjih v Kanalu spregovorila kamniška štirinajstica. 

Tekme v prvem krogu so samo potrdile, da je pred nami še eno zanimivo in izenačeno državno prvenstvo. Kanalci, ki jih letos spet vodi Andrej Urnaut, so ob Kamničanih zabeležili najbolj prepričljivo zmago, brez izgubljenega niza so do treh točk prišli tudi Kranjčani v boju s Črnučani, medtem ko so Hočani ACH Volleyju odvzeli niz. Najbolj razburljivo je bilo v Murski Soboti, kjer je do zmage v petem nizu prišel Maribor.

»Mislim, da bo liga še bolj izenačena, kot je bila lani. Maribor je ekipa, ki je, kar se igralskega kadra tiče, naredila korak naprej, kar je potrdila tekma s Panvito. Toda tudi Sobočani bodo z Andrejem Grutom letos spet zelo kakovostni in se bodo zagotovo vmešali v boj za sam vrh. Potem je tu že omenjeni Salonit, seveda pa prvi favorit za naslov še naprej ostaja ACH Volley. Tu smo še mi, ki bomo dali vse od sebe, da izenačimo ali celo izboljšamo lansko sezono, pa na Triglav, čeprav so ostali brez Jana Planinca in Mateja Köka, tudi ne smemo pozabiti. Liga bo zanimiva, obeta se nam veliko težkih in dobrih tekem, ampak saj zato pa tudi igramo,« se Štembergar Zupan že veseli nadaljevanja sezone.

Pari drugega kroga 1. DOL za moška

Sobota, 14. oktober: Salonit Anhovo – Calcit Volley (ŠD Kanal), Krka – Panvita Pomgrad (ŠD Marof, 20.00), Hoče – Maribor (VŠD Hoče, 19.00), Triglav Kranj – GEN-I Volley (ŠD Planina, 19.00); nedelja, 15. oktober: ACH Volley – Črnuče (ŠD Tivoli, 16.00). 

OK Calcit Volley v sezoni 2017/18

Organizatorja igre: Radoslav Gil, Tine Kvas.

Sprejemalci: Primož Vidmar, Jure Okroglič, Domen Kotnik, Andrej Štembergar Zupan.

Blokerji: Žan Novljan, Sašo Štalekar, Jure Lakner.

Korektorja: Maxson Guilherme Pereira, Timotej Ratek.

Prosta igralca: Klemen Hribar, Metod Golob.

Trener: Gašper Ribič, pomočnik trenerja: Aleš Hribar

Salonit Anhovo v sezoni 2017/18

Organizatorja igre: Matija Jereb, Irenej Karnel.

Sprejemalci: Sergej Drobnič, Dejan Čabarkapa, Dalibor Tomić, Matic Vrtovec.

Blokerji: Djordje Ilić, Urban Česnik, Gregor Basaneže.

Korektorja: Saša Gadnik, Aleks Kovačič.

Prosta igralca: Danijel Šarić.

Trener: Andrej Urnaut, pomočnik trenerja: Rok Knafelc.

Napisal: Miha Štamcar

Foto: Klemen Brumec

 

 

Trenutno ni razpisanih tekem.

Prihajajoče TEKME odbojke

KLUBSKA OPREMA

oprema 2016/17

Tekme v živo


Odbojkarski klub Kamnik
Cankarjeva 1A
1241 Kamnik
Slovenija

T: 01 831 92 10
F: 01 831 92 11
M: 040/978 070 Vidmar Špela
E: calcit.volleyball@gmail.com

 

Odnosi z javnostmi
E: marketing.calcitvolley@gmail.com

Matična številka: 5235804000
Davčna številka : SI 95304177
Najdi na zemljevidu