Po prvo zaključno žogo

Po prvo zaključno žogo

Odbojkarji Calcit Volleyballa so na prvi finalni tekmi končnice 1. DOL za moške v dvorani Tivoli na najboljši možni način izkoristili odsotnost Jana Kozamernika in premagali ACH Volley s 3:1 (22, -21, 25, 14). Z zmago so se za korak približali dvojni kroni v letošnji sezoni, še korak bližje so ji lahko po ponedeljkovi tekmi, ki se bo začela ob 18. uri, v športni dvorani Kamnik. Brazilec Maxson Pereira, edini tujec v kamniški ekipi, verjame, da s soigralci lahko še drugič premagajo Ljubljančane.
Prva zmaga v dvorani Tivoli proti aktualnim državnim prvakom je Kamničanom zagotovo vlila dodatnih moči. Ljubljančani so sicer še naprej v vlogi favoritov, še zlasti, če se bo v ekipo vrnil oboleli in poškodovani slovenski reprezentančni bloker Jan Kozamernik, toda svoje adute imajo tudi v kamniškem taboru. Na prvi tekmi so resda slavili, še zlasti prepričljivi so bili v četrtem nizu, ko jim je šlo vse kot po maslu, predvsem je blestel korektor Maxson Pereira, vendar je v njihovi igri še vedno nekaj rezerv.

»Na prvi finalni tekmi sta obe ekipi naredili kar veliko napak, še zlasti na začetku tekme. Zagotovo sta obe ekipi sposobni igrati bolje, mi smo bili boljši v ključnih trenutkih tekme in menim, da je to odločilo. Dejstvo je, da je Jan Kozamernik izredno pomemben igralec za ACH Volley, vendar smo verjeli vase in v zmago,« je o tekmi v Tivoliju dejal Brazilec v vrstah Calcit Volleyballa, s 25. točkami tudi najbolj učinkovit igralec tekme.

Pereira se dobro zaveda, da je pot do naslova državnih prvakov še dolga in da bo treba v prihodnjih obračunih z Ljubljančani prikazati vsaj tako dobro, če ne boljšo igro.
»Pričakujem težjo tekmo, kot je bila prva v Ljubljani, sicer pa je proti ACH Volleyju vedno tako. Ljubljančani imajo v svoji ekipi kar nekaj reprezentantov, na njihovi strani so tudi izkušnje, saj že nekaj sezon redno igrajo v ligi prvakov. Vendar navkljub temu menim, da lahko ponovimo uspeh iz Tivolija, ključ do naše zmage pa bo, tako kot na obeh zadnjih medsebojnih tekmah tudi v moštveni igri in ekipnem duhu. Pomembno bo, da bomo v najtežjih položajih sposobni zaključiti svoje napade, to velja predvsem zame,« meni 28-letni odbojkar, ki je pred prihodom v Kamnik sezono začel v grški ekipi Kyzikos Neas Peramou, pred tem pa je v Evropi igral še za španski Eletrocash/caceres.

»V grški ligi sem igral premalo časa, da bi jo lahko ocenjeval. V Španiji je kakovost igre na visoki ravni, vendar se tudi v Slovenji igra zelo dobra odbojka, zato me ne preseneča, da toliko slovenskih igralcev igra v tujini in da ima Slovenija tako kakovostno reprezentanco,« je Pereira kar nekoliko presenečen nad kakovostjo slovenske lige, navadil pa se je tudi že na življenje v Sloveniji.

»Resnično uživam v Sloveniji. Imate zelo lepo pokrajino, ljudje so prijazni, ustrežljivi. Do zdaj še nisem imel priložnosti, da bo obiskal najbolj znana turistična mesta, v glavnem sem v Kamniku ali pa grem v Ljubljano, toda po koncu finala končnice si bom vzel nekaj časa in bom skušal še bolj podrobno spoznati to čudovito deželo,«
je nad lepotami Slovenije navdušen prvi brazilski odbojkar v dresu Calcit Volleyballa, ki je s svojimi igrami hitro pridobil simpatije kamniških navijačev.

Spored finalnih tekem končnice 1. DOL za moške:
Prva finalna tekma, četrtek, 13. april: ACH Volley – Calcit Volleyball 1:3 (-22, 21, -25, -14).
Druga finalna tekma, ponedeljek, 17. april: Calcit Volleyball – ACH Volley (ŠD Kamnik, 18:00).
Tretja finalna tekma, četrtek, 20. april: ACH Volley – Calcit Volleyball (ŠD Tivoli, 18:00).
Morebitna četrta finalna tekma, 24. april: Calcit Volleyball – ACH Volley (ŠD Kamnik, 18:00).
Morebitna peta tekma, četrtek, 27. april: ACH Volley – Calcit Volleyball (ŠD Tivoli, 18:00).

Napisal: Miha Štamcar
Foto: Klemen Brumec
Trenutno ni razpisanih tekem.

Prihajajoče TEKME odbojke

KLUBSKA OPREMA

oprema 2016/17

Tekme v živo


Odbojkarski klub Kamnik
Cankarjeva 3
1241 Kamnik
Slovenija

T: 01 831 92 10
F: 01 831 92 11
M: 040/978 070 Vrhovnik Špela
E: calcit.volleyball@gmail.com


Odnosi z javnostmi
E: marketing.calcitvolley@gmail.com

Matična številka: 5235804000
Davčna številka : SI 95304177
Najdi na zemljevidu