Po pokalnem še po državni naslov

Po pokalnem še po državni naslov

Odbojkarji Calcit Volleyballa, ki so se v finale končnice 1. DOL za moške uvrstili s sobotno zmago na tretji polfinalni tekmi proti Triglavu iz Kranja, bodo še tretjič zaporedoma skušali na prestolu zamenjati ACH Volley. V pokalnem tekmovanju jim je to in letos že uspelo, kapetan Kamničanov Andrej Štembergar Zupan pa pravi, da bodo s soigralci naredili vse, da to naredijo še v državnem prvenstvu. Prva tekma bo na sporedu v četrtek, ob 18. uri, v dvorani Tivoli.
V rednem delu državnega prvenstva in v srednjeevropski ligi so se štirih zmag veselili ljubljanski odbojkarji, toda v finalu pokalnega tekmovanja pred slabimi štirimi tedni so Kamničani v nepozabnem finalu zaostanek dveh nizov obrnili v svojo korist. Ta zmaga je varovancem Gašperja Ribiča dala še dodatno samozavest, tudi zato, ker so predhodne štiri medsebojne tekme dobili aktualni slovenski državni prvaki.

»Običajno po takšnih večjih uspehih med sezono pride do manjšega padca. Mi smo do njega prišli na prvi polfinalni tekmi končnice, ko so nas Kranjčani premagali v naši dvorani, saj smo jim dovolili, da so se razigrali. Po tem porazu smo se dobro pripravili za naslednji dve tekmi in se uvrstili v finale, medtem ko je ACH Volley dobro igral skozi vso sezono in malenkost padel prav na zaključnem delu pokalnega tekmovanja. Ne glede na to, da smo ubranili pokalno lovoriko, gre v pokalu za posebno tekmovanje, kjer odloča le ena tekma, v državnem prvenstvu je pa druga zgodba, kjer je dobro igro treba prikazati večkrat zaporedoma, saj igra se na tri zmage,« je z obema nogama čvrsto na tleh Andrej Štembergar Zupan.

Ljubljansko-kamniške finale je bil glede na prikazano igro med sezono pričakovan tudi v končnici državnega prvenstva. S tem se strinja tudi kapetan kamniške ekipe.
»ACH Volley je bil še malenkost večji favorit za uvrstitev v finale končnice od nas. Kljub temu so tudi druge ekipe med sezono pokazale, da so zelo blizu vrhu, letos to predvsem velja za Triglav, tudi druge so bile močne, zato smo toliko bolj veseli, da smo se spet uvrstili v finale. Kranjčani so v polfinalu samo še enkrat več potrdili, da so neugoden nasprotnik, ne samo za nas, tudi za ACH Volley. Naš cilj je bil finale, zdaj pa bomo videli, kako se bo ta finale odvijal za nas. Čeprav smo bili pokalni prvaki, so Ljubljančani favoriti, kar pa ne pomeni, da se vnaprej odpovedujemo boju za prvo mesto. Vsekakor imamo svoje načrte,« je v napovedi previden najboljši igralec zaključnega turnirja pokala Slovenije.

»Ljubljančani imajo prednost predvsem v tem, da tudi v letošnji sezoni za sabo večje število težkih tekem, ki igralcem zelo koristijo. Ne samo na njihovi samozavesti, ampak tudi na izkušnjah. Vendar imamo tudi mi svoje prednosti, to so kot vedno, ekipni duh in borbenost. Vedno nas je to krasilo in verjamem, da nas bo tudi v finalu končnice. Če bomo prišli do tiste točke v svoji igri, ki smo jo prikazali v zadnjih treh nizih finala pokala, lahko ogrozimo Ljubljančane, vemo pa, da je takšno raven igre težko držati tri tekme. Ampak saj pravim, videli bomo, kako se bo izteklo, verjamem, da bomo prikazali svojo najboljšo igro, če pa bo to dovolj, bomo še videli,« je menil Štembergar Zupan, ki si želi, da bi v kamniški športni dvorani v finalu končnice igrali dve tekmi.

»V vsakem primeru bomo naredili vse, da bomo v Kamniku igrali dve tekmi, saj to pomeni, da bomo na prvih treh tekmah najmanj enkrat zmagali. No, morda je naša prednost lahko tudi v tem, da lahko finale odigramo popolnoma sproščeno, v teh tekmah, ki so pred nami, lahko samo uživamo, medtem ko se od ACH Volleyja pričakuje samo zmaga,« je še dodal kamniški kapetan.

"Kamničani imajo zanimivo kombinacijo igralcev, ki že nekaj let igrajo v prvi slovenski ligi in nekaterimi mlajšimi. Z novim trenerjem verjamem, da dobro trenirajo. Eno leto sem tudi sam sodeloval z Gašperjem Ribičem, zato vem, da gre za kakovostnega trenerja, naša prednost pa je morda v tem, da smo v letošnji sezoni odigrali več težkih tekem od svojih nasprotnikov. Zavedamo se, da so pred nami najmanj tri težke tekme, vprašanje je, ali se bo sploh kakšna tekma končala s 3:0, tako da bomo morali prav v vsakem nizu odigrati svojo najboljšo odbojko, če se bomo na koncu želeli veseliti končne zmage. Pomembna bo prav vsaka tekma, tudi prva v Tivoliju, če ne drugega, s psihološkega stališča in že od prve točke naprej bomo pokazali, da nas zanima samo zmaga,« pa pred finalnimi obračuni razmišlja izkušeni Flajs.

V finalu končnice 1. DOL za moške se igra na tri zmage. ACH Volley je do zdaj naslov slovenskega odbojkarskega prvaka, osvojil trinajstkrat, od tega dvanajstkrat zaporedoma, Calcit Volleyball je bil najboljši trikrat. Zadnjič v sezoni 2002/3, ko je v finalu premagal Maribor, do svojega prvega pa so prišli prav v sezoni 2000/1 prav po zmagi nad takratnim Merkur Bledom, zdajšnjim ACH Volleyjem.

Spored finalnih tekem končnice 1. DOL za moške:
Prva finalna tekma, četrtek, 13. april: ACH Volley – Calcit Volleyball (ŠD Tivoli, 18:00).
Druga finalna tekma, ponedeljek, 17. april: Calcit Volleyball – ACH Volley (ŠD Kamnik, 18:00)
Tretja finalna tekma, četrtek, 20. april: ACH Volley – Calcit Volleyball (ŠD Tivoli, 18:00).
Morebitna četrta finalna tekma, 24. april: Calcit Volleyball – ACH Volley (ŠD Kamnik, 18:00)
Morebitna peta tekma, četrtek, 27. april: ACH Volley – Calcit Volleyball (ŠD Tivoli, 18:00).

Dozdajšnji državni prvaki Slovenije:
1991/92 Vileda Maribor
1992/93 Vileda Maribor
1993/94 Salonit Anhovo
1994/95 Salonit Anhovo
1995/96 Salonit Anhovo
1996/97 Salonit Anhovo
1997/98 Fužinar
1998/99 Salonit Anhovo
1999/00 ELVO Bled
2000/01 Žurbi Team Kamnik
2001/02 Calcit Kamnik
2002/03 Calcit Kamnik
2003/04 Šoštanj Topolšica
2004/05 Autocommerce Bled
2005/06 Autocommerce Bled
2006/07 Autocommerce Bled
2007/08 ACH Volley Bled
2008/09 ACH Volley Bled
2009/10 ACH Volley Bled
2010/11 ACH Volley Bled
2011/12 ACH Volley Ljubljana
2012/13 ACH Volley Ljubljana
2013/14 ACH Volley Ljubljana
2014/15 ACH Volley Ljubljana
2015/16 ACH Volley Ljubljana
2016/17 ?

Napisal: Miha Štamcar
Foto: Klemen Brumec
Trenutno ni razpisanih tekem.

Prihajajoče TEKME odbojke

KLUBSKA OPREMA

oprema 2016/17

Tekme v živo


Odbojkarski klub Kamnik
Cankarjeva 3
1241 Kamnik
Slovenija

T: 01 831 92 10
F: 01 831 92 11
M: 040/978 070 Vrhovnik Špela
E: calcit.volleyball@gmail.com


Odnosi z javnostmi
E: marketing.calcitvolley@gmail.com

Matična številka: 5235804000
Davčna številka : SI 95304177
Najdi na zemljevidu